لیست اختراعات مصطفي احمدي دستجردي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ اظهارنامه: 1396/08/26
تاریخ ثبت: 1399/02/16
مخترع/مخترعان: مصطفي احمدي دستجردي
خلاصه اختراع:

دستگاه خميرساز خودكار كه در اين اظهارنامه به آن ميپردازيم يك دستگاه الكترومكانيكي است كه بر روي خميرساز برقي نصب شده و بدون نياز به حضور كاربر، در ساعت از پيش تعيين شده روشن شده و دقيقا همانند كاربر خمير را آماده ميكند. دستگاه داراي دو حالت دستي و اتوماتيك است. براي استفاده از دستگاه، كاربر بايد در حالت دستي يكبار خمير مناسب را آماده كند تا دستگاه تمام مراحلي كه توسط كاربر انجام ميشود را ضبط كند. سپس كاربر حالت اتوماتيك را انتخاب كرده و ساعت آغاز خميرسازي را وارد كند. از اين پس دستگاه سر ساعت از پيش تعيين شده روشن شده و دقيقا همانند روشي كه ضبط شده، آب و آرد و افزدونيها را مخلوط كرده و خمير مناسب را توليد خواهد كرد. مدتهاست كه براي ساخت خمير در نانوايي ها و قنادي ها، از خميرسازهاي برقي استفاده ميكنند. اين خميرسازها در حقيقت يك همزن دور پايين است. نانوا با ريختن آب و آرد درون ديگ همزن در حال چرخش، و كنترل حجم آب، دماي آب، وزن آرد، ميزان نمك و افزودنيها، چگونگي و توالي ورود آب و آرد به درون ديگ، زمان روشن و خاموش شدن مخزن و زمان فعال كردن ترمز ديگ بصورت دستي، خمير را بصورت تجربي و با كمك گرفتن از همزن آماده ميكند. خميرسازهاي برقي وظيفه خود را بخوبي انجام ميدهند و سالهاست در همه ي نانواييها استفاده ميشود. تنها يك مشكل در مورد آنها وجود دارد و آن هم نياز به حضور نانوا براي تهيه خمير است. چراكه خمير نان و شيريني بايد بين 1 تا 3 ساعت خواب داشته باشد تا مخمرها فعاليت كرده و خمير آماده پخت شود. اين مساله بويژه هنگام صبح براي بسياري از نانوايان مشكل بزرگيست و نظم خواب و بيداري آنها را بهم ميزند. تاكنون دستگاهي كه بطور خودكار خمير را همانند خود نانوا تهيه كند وارد بازار نشده است. تلاشها و اختراعاتي صورت گرفته اما در عمل به توليد انبوده نرسيده است. در همه ي نانواييها يك يا چند دستگاه خميرساز برقي وجود دارد. بنابراين ساخت دستگاهي كه بطور مجزا همه ي مراحل خميرسازي را انجام دهد به معني بلااستفاده شدن خميرسازهاي معمولي است. پس لازم بود دستگاهي ساخته شود كه از خميرسازهاي معمولي براي تهيه خمير استفاده كند. خميرساز نياز حضور كاربر براي تهيه خمير را رفع ميكند. دستگاه بايد از درجه اي از هوشمندي برخوردار باشد كه نيازي به وارد كردن پارامترهاي متعدد دما، حجم آب، وزن آرد، مدت زمان روشن بودن همزن، زمان فعال و غيرفعال شدن ترمز، نداشته باشد. همچنين بي نياز از هرگونه ابزار براي تشخيص شلي يا سفتي خمير، يا كمي و زيادي آب باشد. در غير اينصورت علاوه بر افزايش هزينه ساخت، كار با آن پيچيده و خطاپذير خواهد بود. بدين منظور دستگاه همه ي مراحل و پارامترهاي مورد نياز را در هنگام خميرسازي توسط كاربر به عنوان يك الگو ذخيره كرده و با الگوبرداري و تكرار دقيق، همان خميري كه كاربر در حالت دستي تهيه كرده را در حالت اتوماتيك آماده ميكند.

موارد یافت شده: 1